Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Akali carry? Brąz/Srebro

morty223

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. Co sądzicie o Akali na midzie? da się carrować nią zwierzęta z brąza/silvera? Czy build na topie różni się od tego na midzie? czy nie ma za słabego early game?

Opublikowano

Siema, oczywiście Akali wywodzi się z zakonu asasynów dzięki czemu eliminacja wrogich jednostek jest dziecinnie łatwa. Moją argumentację mogę poprzeć dużym burstem bohaterki po otrzymaniu swojej super umiejętności wliczając do tego oczywiście dash'a z „W” umilającego skracanie dystansu do wroga oraz przyjemnym podróżowaniu po mapie. W razie jakichś wątpliwości możesz podpatrzeć naszego rodaka znajdującego się w czołówce kręgu pretendenta „Wujas26” na platformie Twitch.

Opublikowano

A moim zdaniem granie Akali jest bez większego sensu. Czegoś jej po prostu brakuje... Ani to escape, ani bezpieczna farma, ani dobry poke, ani inicjator, nawet cc nie ma żadnego... Dodatkowo jest to postać snowballująca się, więc jak przesrasz early, to do late możesz pożegnać się z robieniem jakichkolwiek obrażeń.

Aa.. I przed 6 lvl sysa pałkę niesamowicie, że aż miło się robi. Wystarczy wziąć tę przewagę w swoje ręce i nie istnieje w grze taki champ jak Akali.

Co do buildu. Na topie taki offtank, na midzie full ap.

Opublikowano

Wyjscie nia z brazu to kwestia tygodnia, ale nudzi sie strasznie szybko.  W sumie wyszedlem nia i przerzucilem sie na inne, ciekawsze champy :D 

Nie czaruj.

Opublikowano

Akali mid szczerze szału nie ma, ale można spokojnie ją na brąz/ silver wyciągnąć. Powinna sobie radzić z raksuo, jakimś fizzem, katariną może ( mogę się mylić- rzadko widuję na swoich rankedach akali). Jak się ją ogarnie do perfekcji to nawet fajne plejsy idzie robić, ale na wyższe dywizje polecam co innego, a co do topa to odradzam, są silniejsze postacie o wiele, lecz z  illaoi powinna sobie radzić.

Zamiast niej polecam Ekko, nie jest taki trudny, a potrafi zaorać :)

Opublikowano

Swego czasu mój znajomy bardzo dużo grał Akali. Postać ta jest bardzo silna jeżeli dobrze rozegra early game i nie da się zabić do 6 lvl'a. Potem na spokojnie składa ADC i inne papierowe postacie. 

Do plusów tej postaci można zaliczyć tak jak wyżej powiedzieli duży potencjał na wygrywanie gry w pojedynkę. Jednak jeżeli przegrasz na pierwszych poziomach na jakiegoś talona, fizza, syndre to będzie Ci ciężko.

Opublikowano

Akali jest o tyle zabawna, ze ludzie przy niej sie gubia, kied masz juz 2lvl xD W ten sposob latwo pokeowac na linii, wbijasz 6lvl i kille sypia sie jak piach z wywrotki :D Polecam Professor Akali obejrzec na yt  :)

Nie czaruj.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak dla mnie akali na midzie to zwykly champ ktorym sie po prostu klika wszystko. w brazie i silverze jeszcze jakos da sie nia grac. ale w rangach wyzej jest tlumiona przez lepsze champy. w tym momencie wydaje mi sie ze akali lepiej sie sprawuje na topie nizeli na midzie :)  co do buildu to na topie idziesz bardziej tank niz ap. przynajmniej ja tak robie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...